Rüzgardan Elektrik Üretiminde Rekor

Paylaş

Türkiye’de 4 Ocak’ta rüzgardan elektrik üretiminde günlük bazda 253.128 megavatsaatle tüm zamanların rekoru kırıldı.

AA muhabirinin, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) verilerinden derlediği bilgilere göre, dün Türkiye’de toplam 899.027 megavatsaat elektrik üretimi yapıldı.

İthal kömür ve doğal gaz santrallerinden üretilen elektrik, rüzgar santrallerinin gerisinde kaldı.

İthal kömür santrallerinde 4 Ocak’ta 207.872 megavatsaat, doğal gaz santrallerinde ise 131.305 megavatsaat elektrik üretildi. Rüzgardan elektrik üretiminde ise günlük bazda 253.128 megavatsaatle tüm zamanların rekoru kırıldı. Böylece Türkiye’de rüzgarın toplam elektrik üretimindeki payı %28,2’ye ulaştı.

Türkiye’de rüzgardan elektrik üretiminde en son 29 Haziran 2024’te günlük bazda 228.604 megavatsaatle rekor kırılmıştı.

TEİAŞ verilerine göre, Türkiye’nin rüzgarda kurulu gücü 14.546 megavat düzeyinde bulunuyor.

Türkiye 4 Ocak’ta 12.871 megavatsaat elektrik dışsatımı, 909 megavatsaat elektrik dışalımı yaptı.

Kaynak

AA

Berat Aydın

1992'de Bursa'da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Bursa'da tamamlayıp yüksek öğrenim için İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü'nü tercih ettim. Burada tanıştığımız arkadaşlarımızla Ekopangea'yı kurduk ve geliştirmeye çalışıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir